Hyttgruppen
en ideell verksamhet

Gruppen är en arbetsgrupp inom Vikers Hembygdsföreningen som jobbar ideellt med Skrekarhyttans hyttruin.
Målet för gruppen är att utveckla Västra Skrekarhyttans hyttområde till ett attraktivt naturområde vars besökare ska kunna göra vildmarksutflykter, uppleva friluftsteater, konserter och vidareutveckla de delar från ruinerna som är viktiga och möjliga att ta fram och bevara. 

I slutet av 2007 formades gruppen, flera från bygden är med sedan början. Omkring 10-12 personer har jobbat ideellt med hyttområdet under vår-sommar-höst säsongen. Det har funnits två arbetsledaren: Gunnar Fisk och Erik Borg. Gunnar gick bort i slutet av 2013, nu är det Erik som koordinerar gruppen. Äldsta medlemmen är 82, yngsta är 57 år. Medlemmar har olika bakgrund och många olika yrkeskompetenser från teoretiska till praktiska. Både svenskar och icke svenskar, Vikersboende och fritidsboende är med. Fler är välkomna att delta i gruppen. Särskilt i en liten glesbygd, som Viker, är samarbete viktigt för att hålla ihop samhälle och gemenskap i glesbygden. 

Gruppen har fått stöd, både pengar och råd, från kommunen och Länsstyrelsen. Varje år har Jonas Jansson från Länsstyrelsen kommit för att titta på jobbet och för att ge råd om vad kan göras för det fortsätta arbetet.

Är du intresserat att delta? Du är så välkommen! Kontakta Erik Borg, skicka ett webbformulär!

Fler bilder från gruppen och ruinen, klicka HÄR.

Artikel i Nerikes Allehanda om taket, klicka HÄR.